San Valentin, El Día de Los Enamorados

Is je voornemen om in het nieuwe jaar wat meer qualitytime met je geliefde te hebben, dan is een romantisch weekendje weg of een daguitstap natuurlijk altijd een goed idee. Maar ook nu Valentijn voor de deur staat, is een paar dagen het romantische Spanje ontdekken  uiteraard een topidee. Het loont zeker de moeite waard om eens verder te kijken dan de ‘standaard’ citytrip richting Barcelona, wij geven jullie alvast enkele voorsmaakjes om de diversiteit in Granada op te snuiven.

Granada is een stad in Andalusië, die op ongeveer 3 uur rijden van Murcia ligt. Granada behoort tot de top tien populairste grootsteden van Spanje. Dat komt vooral door de aanwezigheid van het middeleeuwse fort Alhambra, maar natuurlijk ook door de oude binnenstad waar de zo kenmerkende Andalusische sfeer hangt. Hoewel de stad in het totaal bijna een half miljoen inwoners telt is de binnenstad vrij compact en intiem. Van die intieme sfeer geniet je overigens het meeste als je Granada buiten het hoogseizoen bezoekt ideaal dus tijdens deze Valentijn periode.

Wij tonen alvast enkele van onze favoriete plekjes maar wees gerust, Granada heeft nog zoveel meer te bieden. Laat je alvast onderdompelen in de romantische sfeer op ontelbaar mooie pleinen, in historische wijken, aan pittoreske uitzichten en de unieke sfeer in Granada.

1. Het Alhambra. Dit fort is een unieke bezienswaardigheid en is op zichzelf al voldoende reden om een stedentrip naar Granada te maken. Oorspronkelijk zijn de Moren begonnen met de bouw van het Alhambra. Uitbreidingen in de late middeleeuwen door de Castilianen hebben het fort een unieke mix van stijlen gegeven. Vergeet vooraf niet je toegangsticket te reserveren want het Alhambra is een geliefde uitstap en daardoor soms volledig volgeboekt.

 class=
Het Alhambra

 

2. De wijk Albaicín. Ligt op een heuvel, net tegenover het Alhambra. Met zijn geplaveide smalle straatjes en witgekalkte huizen is het een van de meest authentieke en charmante buurten van de stad. Omdat het de voormalige Arabische wijk van Granada is, vindt u veel winkels in een soeksmarkt. Het is de perfecte plek om oosterse producten zoals kruiden of gedroogd fruit te kopen. Je kan hier ook lekker gastronomisch genieten in een van de vele restaurants.

 class=
De wijk Albaicín

 

3. De wijk Sacromonte.  Ligt ten noordoosten van Albaicín, op de heuvel Valparaiso. De voormalige zigeunerwijk is beroemd om zijn troglodieten huizen, de ‘cuevas’ Vandaag de dag zijn ze gerestaureerd en sommige van hen organiseren flamenco dansvoorstellingen, de traditionele dans van de zigeuners. Wil je alles te weten komen over Sacromonte, dan moet je zeker een bezoek brengen aan het museum ‘Cuevas del Sacromento’, meer informatie kan je vinden op www.sacromentogranada.com.

 

4. De kathedraal van Granada en de koninklijke Kapel.  De katholieke vorsten besloten in de 16e eeuw deze kathedraal te bouwen, gewijd aan de Maagd van de Menswording en is een architectonische mix van Renaissance, Barok en Gotiek.  Maar je bezoek aan Granada is niet volledig zonder een bezoek aan de ‘Capilla Real’. Deze ligt vlak naast de kathedraal en apart te bezoeken. De Koninklijke Kapel werd in de 15e eeuw gebouwd om te dienen als begraafplaats voor de Spaanse vorsten. Meer informatie kan je vinden op www.capillarealgranada.com.

 class=
De kathedraal van Granada en de koninklijke Kapel

 

5. Plaza de Bib-Rambla & de Alcaiceria markt. Als u in Granada bent, kunt u er ook gebruik van maken om boodschappen te doen. De beste plek om te winkelen in Granada is het gebied rond het Bib-Rambla-plein. Er zijn ook veel cafés waar u een pauze kunt inlassen en kunt genieten van heerlijke Chocolade churros. Rondom het plein vindt u levendige winkelstraten met veel winkels (lokale en internationale). Als u van plan bent om wat souvenirs te kopen, moet u naar de Alcaiceria markt gaan iets verderop, het is Granada’s grootste souk met souvenirs voor iedereen. Keramiek, gekleurde glaslampen, magneten, ansichtkaarten en juwelen, u zult zeker iets vinden om mee naar huis te nemen.

 class=
Alcaiceria

 

6. Het Cartuja-klooster. Gelegen op een heuvel ongeveer 3 km ten noorden van het stadscentrum. De bouw begon in de 16e eeuw en duurde drie eeuwen. Het was de thuisbasis van de monniken van de Kartuizer Orde, een van de oudste en strengste christelijke ordes. Ze leidden een teruggetrokken leven: Gebeden, geloften van stilte en vasten. Met een mix van barokke en renaissance stijlen wordt het beschouwd als een van de mooiste kloosters in Andalusië en Spanje. Het interieur van de kerk is rijkelijk gedecoreerd, het is zeer indrukwekkend!

 class=
Het Cartuja-klooster

 

7. Parque de las Ciencias. Behalve veel geschiedenis en cultuur vind je in Granada ook een hypermodern wetenschapsmuseum. In ‘Parque de las Ciencias’ kun je namelijk op zeer interessante en innovatieve manier allerlei kennis op doen met betrekking tot onder andere gezondheid, techniek, ruimte, sterrenkunde, biologie en genetica. Sinds 1995 is maar liefst zeventigduizend vierkante meter beschikbaar gesteld om dit boeiende museum, wat op loopafstand van het centrum ligt, neer te zetten.

 class=
Parque de las Ciencias

 

8. De Sierra Nevada. Het hooggebergte dat vlakbij de stad Granada ligt. Sierra Nevada betekent in het Spaans ‘besneeuwde bergketen’ en u kunt vanuit Granada de besneeuwde bergtoppen in de verre omgeving zien liggen. Na de Alpen is dit de hoogste bergketen van Europa, met in totaal 16 bergtoppen van boven de 3000 meter hoogte. Deze bergen zijn meer dan 6 miljoen jaar geleden ontstaan door tektonische bewegingen en de hoogste berg is de Mulhacén (3482 m). Door de zuidelijke ligging en vele zonuren is de Sierra Nevada een ideaal gebied om een zonnige vakantie in te bergen van Spanje te beleven.

 class=
De Sierra Nevada

 

Zoals u kan zien is er echt voor ieders voorkeur wel iets te beleven in Granada. Cupido zorgt op deze manier ervoor dat Valentijn een uitje wordt om nooit meer te vergeten! Ontdek & Geniet … Samen ♥