Regio’s

COSTA BLANCA

De Costa Blanca is één van de mooiste kuststreken in heel Europa. De kilometers gouden stranden, diepblauwe zee en warme temperaturen tarten alle verbeelding. En dat op slechts enkele uren vliegen.  

Leer deze prachtige streek wat beter kennen. Maak kennis de zomerse temperaturen, de uitmuntende ligging en alles wat deze parel u te bieden heeft. Kortom, ontdek of de Costa Blanca de perfecte match voor u is. 

Een van de prachtige stranden aan de Costa Blanca

COSTA CALIDA

De Costa Calida, of letterlijk de ‘’warme kust’’, bezit 250 km kustlijn in de provincie Murcia. Deze kuststreek heeft zowel onbeschermde stranden met een wilde zee, als kleine en smalle baaien met rustig water. Je vindt er ook zandduinen, zoutwaterlagunes zoals de befaamde Mar Menor en wadden.  Ideaal voor natuurliefhebbers is dat vele gebieden beschermd zijn. Zee, natuurreservaten, zoutmeren en uitgestrekte dennenbossen maken deel uit van de typische flora van deze omgeving.

In deze streek is het landschap vlakker en dus zeer geliefd onder de wandelaars en fietsers!

COSTA DE ALMERIA

De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië. De Costa de Almería strekt zich uit van het natuurgebied Cabo de Gata tot aan Mojácar. Het park van Cabo de Gata, rond het stadje Nijar, is een nog onbedorven stuk natuurpracht met maagdelijke stranden middenin een overweldigende natuur. Dit woestijnachtige maanlandschap was het decor voor talloze bekende films, inclusief Indiana Jones en vele westerns.

Dit is een ideale plek voor al wie rust opzoekt! Wist je dat het grootste gedeelte beschermd is? Zoals ook de typische architectuur voor de regio, de alom gekende witte huisjes.

Costa del sol

COSTA DEL SOL

Wilt u het grijze, Belgische weer ontlopen en optimaal genieten van het leven? Dan is de Costa del Sol uw paradijs op aarde. Met z’n milde winters, warme zomers en talloze regenvrije dagen, geniet u het hele jaar rond van de Zuid-Spaanse streek.  

De Costa del Sol brengt het beste van twee werelden samen. Zo kan u flaneren langs de ellenlange kustlijn of kan u het bergachtige binnenland verkennen.  

Ontdek of de “zonnekust” de plek is voor uw tweede verblijf. Kom meer te weten over het klimaat, populaire steden zoals Sotogrande, de bezienswaardigheden en de ligging van de streek. Ontdek waarom levensgenieters, skifanaten, golfers en zonnekloppers steevast voor deze regio kiezen.  

Regio’s op de kaart