Regio’s

Costa Blanca

De Costa Blanca, ‘’witte kust’’, ligt aan de Middellandse Zee, in de provincie Alicante, en telt meer dan 224 km kustlijn. De goudgele stranden en mooie baaien, grenzen aan adembenemend groen beboste valleien en indrukwekkende bergen.

Een andere reden waaraan de regio zijn naam van witte kust dankt, is de overvloedige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem).

Met zijn micro-klimaat en uitstekende bereikbaarheid, is dit de ideale plek om te vertoeven!

Costa Calida

De Costa Calida, of letterlijk de ‘’warme kust’’, bezit 250 km kustlijn in de provincie Murcia. Deze kuststreek heeft zowel onbeschermde stranden met een wilde zee, als kleine en smalle baaien met rustig water. Je vindt er ook zandduinen, zoutwaterlagunes zoals de befaamde Mar Menor en wadden.  Ideaal voor natuurliefhebbers is dat vele gebieden beschermd zijn. Zee, natuurreservaten, zoutmeren en uitgestrekte dennenbossen maken deel uit van de typische flora van deze omgeving.

In deze streek is het landschap vlakker en dus zeer geliefd onder de wandelaars en fietsers!

Costa De Almeria

De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië. De Costa de Almería strekt zich uit van het natuurgebied Cabo de Gata tot aan Mojácar. Het park van Cabo de Gata, rond het stadje Nijar, is een nog onbedorven stuk natuurpracht met maagdelijke stranden middenin een overweldigende natuur. Dit woestijnachtige maanlandschap was het decor voor talloze bekende films, inclusief Indiana Jones en vele westerns. .

Dit is een ideale plek voor al wie rust opzoekt!

Het grootste gedeelte is beschermd. Ook werd de architectuur van witte huisjes overal behouden. Er is daardoor ook veel minder nieuwbouw.

Regio’s op de kaart

Translate with Google Translate »