Regio’s

COSTA BLANCA NOORD

De Costa Blanca, ‘’witte kust’’, ligt aan de Middellandse Zee, in de provincie Alicante, en telt meer dan 224 km kustlijn. De goudgele stranden en mooie baaien, grenzen aan adembenemend groen beboste valleien en indrukwekkende bergen. Een andere reden waaraan de regio zijn naam van witte kust dankt, is de overvloedige amandelteelt (bomen met roze-witte bloesem). Met zijn micro-klimaat en uitstekende bereikbaarheid, is dit de ideale plek om te vertoeven!

Het noordelijke gebied is zeer kenmerkend voor haar bergachtige karakter met kronkelende wegen en vele schilderachtige dorpjes. U vindt er vele kleinere baaien met stranden. Dit gebied staat ook wel bekend als het ietwat traditionelere deel van de Costa Blanca. Een absolute uitzondering hierop is het toeristenbolwerk Benidorm, waar u werkelijk de meest moderne gebouwen, winkels en voorzieningen aantreft die u maar kunt verzinnen.

COSTA BLANCA  ZUID

Het zuidelijke gebied is enorm bekend om haar uitgestrekte zandstranden van soms wel 10 kilometer lang en het meest ideale microklimaat van heel Spanje. Ook wordt de streek geroemd om de vele prachtig aangelegde 18 holes golfcourses. Hier kunt u, binnen een straal van 15 tot 20 kilometer, elke dag van de week een andere baan bespelen. Het landschap wordt gekenmerkt door een constante afwisseling tussen vlakke landbouwgronden en glooiende bosachtige terreinen. Het achterland wordt ook wel “de moestuin van Europa” genoemd. Deze regio heeft wat vooruitstrevend karakter en biedt u dan ook alle denkbare voorzieningen. Zo treft u er talloze grote nationale en internationale supermarkten, ontelbare restaurants en bars, zeer goede winkelmogelijkheden, een aquapark, bioscopen, jachthavens van klein tot zeer groot, een waaier aan sportfaciliteiten, enz … Kortom een bruisende en levendige omgeving met een herkenbare Spaanse indentiteit.

Een van de prachtige stranden aan de Costa Blanca

COSTA CALIDA

De Costa Calida, of letterlijk de ‘’warme kust’’, bezit 250 km kustlijn in de provincie Murcia. Deze kuststreek heeft zowel onbeschermde stranden met een wilde zee, als kleine en smalle baaien met rustig water. Je vindt er ook zandduinen, zoutwaterlagunes zoals de befaamde Mar Menor en wadden.  Ideaal voor natuurliefhebbers is dat vele gebieden beschermd zijn. Zee, natuurreservaten, zoutmeren en uitgestrekte dennenbossen maken deel uit van de typische flora van deze omgeving.

In deze streek is het landschap vlakker en dus zeer geliefd onder de wandelaars en fietsers!

COSTA DE ALMERIA

De Costa de Almería is een gebied aan de zuidoostkust van Spanje in de provincie Almería in Andalusië. De Costa de Almería strekt zich uit van het natuurgebied Cabo de Gata tot aan Mojácar. Het park van Cabo de Gata, rond het stadje Nijar, is een nog onbedorven stuk natuurpracht met maagdelijke stranden middenin een overweldigende natuur. Dit woestijnachtige maanlandschap was het decor voor talloze bekende films, inclusief Indiana Jones en vele westerns.

Dit is een ideale plek voor al wie rust opzoekt! Wist je dat het grootste gedeelte beschermd is? Zoals ook de typische architectuur voor de regio, de alom gekende witte huisjes.

Regio’s op de kaart