Procedure

Eenvoudig stappenplan voor de aankoop van uw woning in Spanje

Droomt u van een woning in Spanje? CASA REAL helpt u bij het volledige proces. Wij begeleiden u zowel voor, tijdens als na de aankoop, en u kan terecht bij ons voor al uw vragen. We leggen hier in 7 eenvoudige stappen uit hoe het proces verloopt voor de aankoop van uw woning in Spanje.

Wat zoek je precies en waar?

U hebt besloten om een woning te kopen in Spanje, maar door het grote aanbod ziet u het bos niet door de bomen?

Wij maken u wegwijs en leggen u de voordelen uit van elk project qua ligging en prijs/kwaliteit.

We wegen samen uw prioriteiten af en maken zo een aangepaste selectie.

Dankzij uw feedback vinden we samen uw droomwoning

Op ons kantoor of bij u thuis bespreken we uw voorkeurlijst uitvoerig, en beantwoorden al uw vragen.

Bezichtigingsreis

Nadat we enkele projecten zorgvuldig voor u uitgekozen hebben, leggen we een datum vast om die samen ter plaatse te gaan bezichtigen in een op maat gemaakte 2- of 3-daagse trip. We bekijken verschillende projecten,  en de omgeving waarin ze zich bevinden. U wordt begeleid door echte kenners van de streek, zodat u zich een waarheidsgetrouw beeld kan vormen van het leven in Spanje. U krijgt een persoonlijke en gezellige begeleiding waar u geen spijt van zal krijgen!

Reservatiecontract

Wanneer u uw droomwoning gevonden heeft, wordt er een door ons zorgvuldig geselecteerde aannemer een reservatiecontract opgesteld en ondertekend. Dit wordt voorgelegd in het Spaans met vertaling in de gewenste taal. CASA REAL neemt samen met u deze overeenkomst door, zodat er geen onduidelijkheden zijn.

Dit reservatiecontract is een optie die u neemt op het gekozen eigendom. Hiervoor betaalt u ter plaatse tussen de 3.000 en de 12.000 euro met kredietkaart of met een overschrijving. Daardoor wordt deze eigendom voor u gereserveerd en van de markt gehaald. Deze som wordt uiteraard afgetrokken van het openstaande bedrag voor de aankoop van uw woning.

Indien u toch van mening verandert, mag u deze som overdragen naar een ander pand van dezelfde aannemer.

Begeleiding door advocatenkantoor (in uw eigen taal)

Wanneer dit contract ondertekend is (of indien gewenst nog daarvoor), brengen we u in contact met een advocatenkantoor. Samen met ons begeleidt dit kantoor u doorheen het ganse proces – in uw eigen taal.

Dit kantoor zal voor u het koopcontract analyseren, de registratie van het aangekochte goed controleren, bankgaranties opvragen voor de te betalen sommen, NIE nummers aanvragen en een bankrekening voor u openen.  Indien u zelf niet kunt komen om de notariële akte te ondertekenen, kan dit ook met een volmacht aan uw advocaat gebeuren.

Tekenen van de compromis (contrato de compraventa)

Als koper ontvangt u het eigenlijke compromis ter plaatse bij de reservatie, of het wordt per koerier thuis bezorgd. Hierin worden de flexibele betalingstermijnen vastgesteld, naargelang de bouwfase waarin de woning zich bevindt. Vervolgens zal de eerste schijf betaald worden.

Indien gewenst nemen wij de overeenkomst nog eens samen met u door en beantwoorden we uw eventuele vragen. Indien de woning nog moet worden gebouwd of in aanbouw is, wordt op dit moment de bankgarantie in orde gebracht voor de te betalen schijven. Het compromis wordt door uw advocaat opgevolgd en gecontroleerd. Hij of zij is uw legale vertegenwoordiger, en staat rechtstreeks in contact met de aannemer of verkoper.

Oplevering van de woning

Wanneer de woning klaar is voor oplevering, mag u zelf, in samenspraak met het advocatenkantoor, een aktedatum vaststellen. Op de dag van de akte wordt u de hele tijd vergezeld en begeleid door het advocatenkantoor.  Na de betaling en ondertekening van de akte ontvangt u de sleutels van uw nieuwe woning! De aannemer of de advocaat zorgt ervoor dat water en elektriciteit zijn aangesloten, zodat u onmiddellijk in de woning kan intrekken!

Bij ‘sleutel op de deur’-woningen vindt deze overdracht al plaats binnen de 3 maanden, waarna de akte door de notaris direct in het register zal worden ingeschreven.

Bij woningen die op plan worden gekocht of die nog volop in aanbouw zijn, zal het langer duren, afhankelijk van het stadium van de bouw op het moment dat u de woning kocht.

Service na aankoop

De after-sales afdeling van de aannemer volgt vanaf de aankoop alles op. Ze geven u uitleg over de technische installaties in uw woning, en staan ook ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

CASA REAL volgt dit samen met u op.  Indien gewenst nemen wij deze communicatie met de aannemer volledig voor u over, en helpen u verder met al uw noden en wensen.

Casa Real helpt u graag en staat u 100% bij!

De after-sales afdeling van de aannemer volgt vanaf de aankoop alles op. Ze geven u uitleg over de technische installaties in uw woning, en staan ook ter beschikking om al uw vragen te beantwoorden.

CASA REAL volgt dit samen met u op.  Indien gewenst nemen wij deze communicatie met de aannemer volledig voor u over, en helpen u verder met al uw noden en wensen.

CASA REAL helpt u graag en staat u voor 100% bij!

Wij zorgen voor

  • Advies voor de aanvraag van een Spaanse hypotheek of het openen van een bankrekening
  • Hulp bij het aansluiten van nutsvoorzieningen, TV-Vlaanderen, internet, verzekeringen, …
  • Inrichting op maat en smaak, van meubels en decoratie tot de volledige inboedel en verlichting.
  • Contacten met verschillende verhuurfirma’s indien u uw investering wenst te verhuren. Zo maken we het u eenvoudig om meteen rendement te halen.
  • Antwoorden op elke vraag die u zich zou stellen, en helpen u graag verder.
  • Een poetsdienst om, indien gewenst, voor en na een verblijf uw woning te poetsen.

Kortom… TOPSERVICE op maat!

Op deze manier kan u een woning kopen in Spanje zonder kopzorgen. U wordt bij elke stap begeleid, zodat u zich niet druk moet maken over de administratieve of praktische zaken.

Ontvang gratis ons CASA REAL magazine: Dromen van Spanje, lezen in Stijl

Een magazine boordevol interessante informatie alsook super leuke weetjes om zo uw eerste bouwstenen te leggen voor uw Spanje droom te realiseren.

[contact-form-7 id=”5536″ html_class=”cf7_custom_style_2″]
Translate with Google Translate »