Op ontdekking met CASA REAL, komen jullie binnenkort deze lekkernij proeven? Licor 43

Licor 43  (ook wel Cuarenta y Tres of Licor Cuarenta y Tres) is een voortreffelijke Spaanse likeur die op basis van 43 ingrediënten wordt samengesteld. De productie vindt plaats in Cartagena, waarbij dit op basis van een oud recept uit de tijd der Romeinen gebeurt. Toen genoot men al van een bijzondere drank, genaamd, ‘Liqvor Mirabilis’. Dit was een goudkleurige elixer die op basis van inheemse vruchten en kruiden werd vervaardigd. Deze drank vormt de inspiratie voor de hedendaagse Spaanse likeur die de wereld heeft veroverd.

De exacte samenstelling van Licor Cuarenta Y Tres is een goed bewaard geheim, maar wel is bekend dat diverse kruidensoorten, citrusvruchten en mediterrane fruitsoorten in het productieproces gebruikt worden. Samen geeft dit deze likeur zijn voortreffelijke karakter en typische smaak.

Breng de ontdekkingsreiziger in jezelf naar boven en ontdek de geboortestad van de Licor 43, ontdek  de geschiedenis van de overblijfselen van Romeinse architectuur en de archeologische wonderen onder de zeespiegel, het mediterrane juweeltje … Cartagena.  Maak je ontdekkingsreis volledig  met een bezoek aan de thuisbasis, tijdens de Experiencia 43. Hier verken je de oorsprong, enkele goed bewaarde geheimen en de smaak in een 2 uur durende rondleiding.  Vergeet niet je rondleiding vooraf te reserveren via https://booking.zamoracompany.com/experiencia43/experiencia43-en

Licor 43 is uiterst toegankelijk van smaak en uitermate geschikt om op verschillende manieren van te genieten. Puur of met een ijsklontje, in combinatie met bekende frisdranken, koffie of met melk; de mogelijkheden zijn groots.  Maar ook in de keuken kan je heerlijk genieten van deze golden spirit, denk maar aan een heerlijke pannenkoek met Licor 43, een romige crema Catalana of in een heerlijke tiramisu. Kortom de mogelijkheden zijn gevarieerd.

 

Wij helpen je alvast wat inspiratie opdoen met volgende recepten.  Breng alvast op deze koude, regenachtige dagen de warmte van de Spaanse keuken tot bij u thuis.  Salut y buen provecho!

 

Grapefruity cocktail met Licor 43
Nodig voor 2 cocktails:
– 140 ml bruiswater
– 140 ml cava
– 70ml Licor 43 Original
– sap van 1 grapefruit

Meng alle ingrediënten door elkaar en serveer in een mooi glas met een rietje, ijsklontjes en een schijfje grapefruit. Summer vibes gegarandeerd!

 

Frozen Piña Cocoleche 43 con Casa Real
Wat dacht je van een Forzen Pina Cocoleche con Casa Real?
De volgende ingrediënten blend je door elkaar en klaar is je cocktail:
– 40 ml Licor 43 Original
– 10 ml witte rum
– 50 ml ananassap
– 50 ml kokosmelk of kokosroom
– 20 ml gecondenseerde melk
– 20 ml slagroom
– crushed ice (zoveel je wilt)

 

Licor 43 Tiramisu

Stap 1
Klop in een kom de eiwitten stijf met een snuf zout en voeg beetje voor beetje de helft van de suiker toe. Klop in een andere kom de eidooiers 5 minuten lang romig met de andere helft van de suiker. Voeg de mascarpone toe aan het eidooiermengsel en klop door tot één geheel. Spatel (!) het eiwit door het eidooiermengsel en behoud de luchtigheid door niet te kloppen.

Stap 2
Meng de Licor 43 met de espresso. Haal de lange vingers uit de verpakking en laat ze allemaal één voor één een paar seconden weken in het badje van Licor 43 en espresso. Bedek de bodem van de schaal. Doe de helft van het romige mengsel over de lange vingers en strijk glad. Beleg met een nieuwe laag geweekte lange vingers en strijk weer glad met het mengsel. Zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Stap 3
Bedek de Licor 43 Tiramisu op het laatste moment met een laagje cacao (gebruik een zeefje) en zet voor de liefhebbers de fles Licor 43 op tafel.

Voor 1 schaal:

  • 500 gram mascarpone (kamertemperatuur)
  • 175 gram lange vingers
  • 115 gram kristalsuiker
  • 100 milliliter espresso
  • 100 milliliter Licor 43 Original
  • 4 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • snuf zout
 width= width= width= width= width= width= width= width= width= width= width=