Investeren in vastgoed in Spanje: een luxeleven aan de Spaanse kust

Investeren in vastgoed in Spanje: een luxeleven aan de Spaanse kust

16/11/2023

Wakker worden met het geruis van de zee op de achtergrond, het fluisteren van de bomen wanneer u van uw eerste tas koffie geniet. Het is leven als God in Frankrijk, maar beter. Want u, u bent in Spanje.

Wandelingen langs prachtige stranden met de warme ochtendgloed van de opkomende zon, golfen in exclusieve resorts, verkenningstochten in de vele historische steden, kuieren in een vissersdorp of die pure ongerepte natuur ontdekken. De Spaanse Costa Blanca, Costa de Almeria, de Costa Calida en Sotogrande hebben alles om er een groot deel van het jaar te vertoeven.

Benieuwd waarom het verstandig is om te investeren in vastgoed in Spanje? Dat vertellen we u iets verderop. Blijf scrollen, want u komt het allemaal te weten.

Luxe villa in Alicante, Spanje

Waarom investeren in vastgoed aan de Costa Blanca, Costa Calida, Costa de Almeria of Sotogrande?

Spaans vastgoed is erg in trek. Het is dé bestemming voor investeerders en levensgenieters en daar zijn goede redenen voor. We sommen ze voor u op:  

Het witte goud van Spanje

In het zuidoosten van Spanje vindt u haast sprookjesachtige stranden. Lang uitgerekt zover als u kan kijken. Het is het witte goud van Spanje. En daar kan u van meegenieten. Deze stranden zijn van onschatbare waarde en bieden u een rijkdom die niet in geld valt uit te drukken. Van woeste zee die zich tegen de rotswanden stort tot baaien waar de oceaan kalmeert.

UITZONDERLIJKE LUXE VILLA OP LAS COLINAS GOLF, ALICANTE

Het groene goud van Spanje

De streek is ook geliefd bij fervente golfers. Alleen al aan de Costa Blanca zijn er maar liefst 20 prestigieuze golfbanen. Zowel in Alicante, Benidorm, Calpe, Jávea, Orihuela, Altea en Denia kan u gaan voor een hole-in-one.

Daarnaast zijn er ook tal van tennis- en padelclubs in de regio. Laat u dus niet tegenhouden om een balletje te slaan.

Het gele goud van Spanje

Het is een magisch moment wanneer de zon zich verstopt achter de bergen of verdwijnt achter de horizon. Meer nog, het is onbeschrijfelijk. In Spanje maakt u het dagelijks mee. Die goudgele gloed is uw privéconcert.

Het blauwe goud van Spanje

Het mooie aan Spanje, en al zeker aan de Costa Blanca, Costa Calida, Sotogrande en Costa de Almeria, is dat u er het hele jaar door kan vertoeven. Dat is het grote voordeel van het Spaanse klimaat. Ook ’s winters is het er aangenaam. Met uw eigen vakantiehuis in Spanje kiest u zelf wanneer u richting uw paradijs trekt. Geniet van die helderblauwe lucht en de betoverende glinster van de zon weerkaatsend op Middellandse Zee.

Misschien werkt u, net zoals veel mensen, sinds de coronacrisis meer van thuis. Dat kan u net zo goed vanuit uw vakantiehuis in Spanje. Steeds meer Belgen en Nederlanders verkiezen hun thuiskantoor in warmere oorden en investeren in Spaans vastgoed.

Het veilige goud van Spanje

Investeren in vastgoed in Spanje is een slimme zet. De Spaanse vastgoedmarkt is stabiel en dankzij onze jarenlange ervaring en nauwe samenwerkingen met lokale bouwaannemers en andere partners, hoeft u zich geen zorgen maken. We dragen transparantie hoog in het vaandel, net zoals onze aannemers.

Om uw investering veilig te stellen, bieden we u 100% juridische veiligheid. Bij Casa Real werken we samen met een onafhankelijk advocatenbureau. Zij onderzoeken alle verkoopcontracten zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het goude goud van Spanje

Het is geen geheim dat de Belgische vastgoedprijzen de pan uit swingen. Daar komt nog eens bij dat de rente op de spaarboekjes laag blijft en ons spaargeld dus weinig opbrengt. Dat is al jaren het geval en zelfs recente pogingen van de overheid om banken uit hun kot te lokken, lijken voorlopig in dovemansoren te vallen. Investeren in een Spaans onroerend goed is een manier om uw geld te laten opbrengen. Want in tegenstelling tot het geld op uw spaarrekening wordt uw woning wel meer waard.

De vastgoedmarkt in Spanje werd in 2007 volledig op z’n kop gezet door de financiële crisis. De situatie toen zorgde ervoor dat veel woningen niet verkocht raakten en dat overaanbod deed de huizenprijzen sterk dalen. Ondertussen is de markt al een hele tijd gestabiliseerd. Zo zijn de vastgoedprijzen gestegen, maar die vallen niet te vergelijken met de torenhoge prijzen die u in de Lage Landen ziet.

Ontdek al dat ‘goud’ op uw tempo

Geen gehaaste vakanties meer. Wanneer u zelf investeert in Spaans vastgoed, heeft u altijd een vakantieverblijf waar u heen kan. Kortom… u heeft alle tijd van de wereld om de hele streek te verkennen. Laat u onderdompelen in de Moorse invloeden en de rijke geschiedenis. Probeer de vele hoog aangeschreven restaurants of verken de parels van de natuur. Van het enige stukje woestijn in Europa tot het prachtige vissersdorp Dénia.

Lees meer over de Costa Blanca, Alicante, el Mar Menor, Cartagena en Murcía.

Tips om slim te investeren in vastgoed in Spanje

1. Stel uzelf de juiste vragen

Waarom wilt u investeren in een woning in Spanje? Investeert u in uzelf en een plek waar u kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur, een druk werkleven en het Belgische kwakkelweer? Of is het een puur financiële overweging? Wilt u het na enkele jaren verkopen voor een hogere prijs? Of bent u van plan uw vakantiewoning te verhuren?

Een gemeubeld appartement is namelijk ideaal om te verhuren voor kortere periodes. Een huis, villa of appartement met enkele slaapkamers, een eigen parking, een praktisch ingedeelde badkamer en gezellige leefruimte is ideaal wanneer u vaak en/of voor langere periode naar uw tweede verblijf wil trekken.

2. Kies voor een woning in goede staat of nieuwbouwwoning

Uw tweede verblijf is om ervan te genieten. Niet om extra zorgen te creëren. Kies daarom voor een woning die in heel goede staat is of een nieuwbouwwoning. Zo verkleint u de kans dat u in de directe toekomst hoge herstellingskosten moet ophoesten. Grote kosten bieden zich minder snel aan bij een volledig nieuw pand.

3. Investeer in vastgoed in een streek die bij u past

De Spaanse kustlijn heeft iets voor iedereen. Van bruisende steden vol energie tot meer rustige plekken waar u in alle rust kan genieten van zon, zee, strand, natuur en pittoreske dorpjes. Van de Costa Almeria, Costa Blanca, Costa Calida tot aan Sotagrande in de Costa del Sol… samen vinden we zonder twijfel de regio waar u zich helemaal thuis voelt.

Investeren in vastgoed in Spanje zonder kopzorgen?

Bij Casa Real staan we u graag te woord tijdens een vrijblijvende afspraak (in België). We beantwoorden uw vragen en gidsen u doorheen de vele mogelijkheden en opportuniteiten.

Indien u wenst, helpen wij u tijdens de zoektocht naar uw droomverblijf onder de Spaanse zon. Om u te laten kennismaken met panden die naadloos aansluiten bij uw dromen en behoeften organiseren we een bezichtigingsreis. Tijdens deze reis bezoeken we elk van deze panden zodat u ze met uw eigen ogen ziet. We ontdekken samen de streek, van cultuur, natuur tot gastronomie. Wanneer u uw droompand vindt, helpen we u doorheen het hele aankoopproces. We onderhouden nauwe contacten met de aannemers ter plaatse, zorgen dat alles vlot verloopt en houden u op de hoogte.

Like onze pagina op Facebook Deel dit bericht op Facebook