Moderne villa met panoramische uitzichten over de bergen aan het pittoreske dorp Busot, Alicante

Moderne villa met panoramische uitzichten over de bergen aan het pittoreske dorp Busot, Alicante

Pand ref: REAL 1994

Voorzieningen

Villa

3 slaapkamers

3 badkamers

1 Parkeerplaats

165 m2 oppervlakte

2 terrassen & tuin

Privaat zwembad

Berging inbegrepen

Nieuwe woning

€ 369.000

Beschrijving

Busot is nog een echt Spaans dorp. In de smalle straten van het oude centrum lijkt de tijd te hebben stilgestaan en dat terwijl Busot slechts tien kilometer van de kust ligt. Het middelpunt van het dorp vormt het sfeervolle pleintje waaraan het mooie oude gemeentehuis gelegen is, de parrochiekerk, enkele restaurants met terrasjes en sinds twee jaar een hotel. Op een steile rots boven het dorp ligt een oude kasteelruïne en vanaf de kruisweg heeft men een schitterend uitzicht over de omgeving.

Busot heeft voldoende winkelaanbod voor de dagelijkse dingen, met enkele kruidenierswinkels, een bakker, een slager, een postkantoor, een apotheek en een gezondheidscentrum. Ook is er sinds kort een benzinepomp en een garage. Voor de grotere aankopen rijd je binnen tien minuten naar grotere plaatsen als El Campello, San Juan en Muchamiel en in een kwartier naar Alicante. Zoals in alle Spaanse dorpen, zijn er ook in Busot diverse barretjes.

Busot heeft een kleine drieduizend inwoners maar slechts een kwart daarvan woont in het oude dorp. Rondom dat dorp strekken zich namelijk grote wijken uit, zoals Llano de los Pastores, Pisnella, Bonalba Alta en Hoya de los Patos, om er maar een aantal te noemen.

De meest bezochte bezienswaardigheid van Busot wordt gevormd door de prachtige druipsteengrotten ‘Cuevas de Canelobre’, die op de helling van het gebergte ‘Cabeço D’Or’ liggen, vlak achter het dorp. In het dorp is een museum van muziekinstrumenten en ook de 16e-eeuwse parochiekerk is een bezoek waard.

Busot ligt 326 meter boven de zeespiegel dus een rit naar het strand op de fiets is een makkie. Terug wordt wat wel moeilijker maar dagelijks ondernemen vele wielrenners en fietsers de tocht. Het is zelfs mogelijk fietsen te huren in het dorp. Sport- en wandel liefhebbers zijn aan het goede adres in Busot omdat er veel wandelmogelijkheden zijn en diverse routes om te mountainbiken

Er zijn 2 modellen beschikbaar, ofwel alles gelijkvloers ofwel in 2 verdiepingen.

Allebei op een grondstuk van 1.034 m2 zuidgericht met panoramische uitzichten over de vallei en de bergen.

Ruime living en open keuken van ongeveer 50m2 met riante terrassen uitgevend op het zwembad van 8 x 4 m

3 slaapkamers en 3 badkamers waarvan 2 en suite

Overal LED verlichting, domotica systeem, vloerverwarming in badkamers, voor installatie airco zijn enkele van de vele features waarover deze villa’s beschikken. Luxueuze en strakke afwerkingen!