Hoe zit het met successierechten in Spanje? Waar betaalt men wat? Moet je dan dubbel betalen?

Hoe zit het met successierechten in Spanje? Waar betaalt men wat? Moet je dan dubbel betalen?

30/11/2017

Spanje, onze passie die wij met jullie willen delen!

Weetje: SUCCESSIERECHTEN

Vele mensen hebben vragen bij verschillende aspecten uit de fiscaliteit in Spanje? Hoe werkt het daar? Is het anders dan bij ons? Moeten we dan dubbel betalen?

Door het ongewisse, wordt de drempel EN de onzekerheid vaak groter!

Bij CASA REAL willen wij u net een veilig gevoel geven wanneer u denkt aan het kopen van uw droomwoning in Spanje! Wij willen die drempel verlagen om het voor u zo eenvoudig mogelijk te maken door de hele administratie voor u over te nemen ook na de aankoop, zodat u zich zorgeloos kan installeren in uw huis en veilig kan genieten zonder zorgen.

De procedure bij de aankoop verloopt altijd hetzelfde naargelang nieuwbouw of 2de hands, u kan dit herleiden tot 7 eenvoudige stappen, neem gerust eens een kijkje op onze website www.casareal.be. Bij het tabblad ‘’nuttige informatie’’ vind je al heel veel antwoorden op uw vragen.

Hierbuiten heeft elk van ons verschillende vragen naargelang ieders privé situatie.

Hierbij lichten wij 1 van jullie mogelijke vragen toe:

Hoe zit het met successierechten in Spanje? Waar betaalt men wat? Moet je dan dubbel betalen?

In Spanje moet men altijd successierechten betalen bij een erfenis, indien het over goederen gaat die zich dan ook in Spanje bevinden.

Als de erfgenaam fiscaal resident is in België (of in een ander land), zal hij de verplichting hebben ook zijn erfenis aan te geven in zijn eigen land, wat er dan gebeurt is dat er overeenkomsten zijn tussen landen om deze dubbele belasting te voorkomen en wat men dan in Spanje betaald heeft, zou men in België mogen aftrekken.

Als de erfgenamen man en vrouw zijn of kinderen van, dan worden er bepaalde fiscale kortingen toegepast vooraleer men begint te betalen. Bijvoorbeeld: de man of de vrouw of elk kind heeft recht op een fiscale korting van 100.000 €, in het geval dat de waarde van de erfenis 150.000 € is, dan zou de belasting berekend worden op 50.000 € (op het verschil). Dit geldt voor de COMUNIDAD VALENCIANA, indien u kijkt naar Murcia bijvoorbeeld, zou de korting een klein beetje lager liggen, maar dit is de wetgeving voor successierechten die u kan verwachten in Spanje!

Wilt u graag meer te weten komen in een persoonlijk gesprek of krijgt u graag aangepast advies, vraag hier om u terug te bellen of mail ons naar info@casareal.be

U kan ook zich inschrijven voor onze info avond op 25 januari 2017 vanaf 19hr, te 2630 Aartselaar op www.casareal.be

Op deze manier, kan u in een ontspannen en gezellige sfeer, een antwoord krijgen op al uw vragen en kennismaken met de allernieuwste projecten aan de Costa Blanca en de Costa Calida. Wij verwelkomen u graag met een wijntje en een hapje.

Like onze pagina op Facebook Deel dit bericht op Facebook


Translate with Google Translate »