Hét seizoen van de artisjokken is weer in het land! Geniet van dit overheerlijk wonder in de keuken!
08/11/2020



Artisjokken zijn niet alleen mooi, ze zijn bovendien een delicatesse in de keuken en zeer gezond voor het menselijk lichaam. Ze bevatten veel prebiotica, zeer gezond voor de darmbacteriën. Artisjokken bevatten ook cynarine die in het lichaam optreedt als ontgifter. Ze zijn rijk aan foliumzuur en flavonoïden. Dankzij al die gezonde voedingsbestanddelen kan de artisjok ons helpen in de strijd tegen hart- en vaatziekten, kanker, leveraandoeningen en ontstekingen.
De uitgesproken regio voor deze specialiteit is Veja Baja , ook wel de tuin van Alicante genoemd, helemaal in het zuiden van de provincie. Waar de oogst haast over heel de winter is uitgegroeid tot een ware toeristische attractie. Rijdend langs de velden kan je zien hoe men de bloem afsnijdt en deze in een vloeiende beweging over de schouder, in een mand op de rug gooit.
Het zal je dan ook niet verbazen dat tijdens deze periode de lokale restaurants op hun menukaart een waaier aan typische, overheerlijke gerechten met artisjokken voorzien. Pulpo, sepia, foie, gegratineerd, gevuld, a la plancha, in paella, rauw in een salade, … Op alle mogelijke wijzen kan je met de artisjok in de Spaanse keuken kennismaken.
Heb je echter ook al zin gekregen om met deze lekkernij aan de slag te gaan in jouw keuken? Probeer dan zeker dit heerlijk ontbijtrecept eens uit.

