Smaakpapillen op scherp langsheen de wijnroutes

Smaakpapillen op scherp langsheen de wijnroutes

13/11/2017

Spanje, onze passie die wij graag met u  willen delen!
Onze acties kwamen niet zomaar tot stand!
Wij wilden u graag laten proeven van 1 van de vele troeven die de Costa Calida ons te bieden heeft!
Laat u meevoeren en bezoek de talrijke bodega’s en volg de wijnroutes! Proef de streekwijnen in de diverse restaurants, er gaat een wereld voor u open!
De pittoreske dorpen die u tijdens de route zal tegenkomen, zullen u betoveren door hun historiek en adembenemende landschappen. Ze zijn zeker de moeite waard om even te stoppen en te bezoeken!

Vanuit Murcia starten drie wijnroutes. Jumilla, Bullas en Yecla. Kies je voor de route langsheen Bullas, wip dan zeker even binnen in het wijnmuseum van Bullas. Je komt te weten hoe je deze godendrank maakt. 1 van de bekendste domeinen, ligt vlakbij, Bodegas Lavia, waar de gepassioneerde uitgeweken Fransman Sébastien Boudon je heel wat te vertellen heeft. De typische druif van deze streek, de monastrell, wordt geoogst in oktober. De zon zorgt voor heel wat suiker, waardoor de wijn een vrij hoog alcoholgehalte heeft.

De provincie Murcia is bekend om zijn opkomende wijnstreken

Murcia maakt samen met Valencia als een autonoom gebied deel uit van de Levante.
Het kent een eeuwenoude wijngeschiedenis. Hun wijn is zeer kwalitatief, dankzij de grote investeringen en de opkomst van bijvoorbeeld de monastrell druif.

Het mediterrane klimaat speelt een belangrijke rol bij het tot stand komen van de unieke kwaliteit van de wijnen.

De hedendaagse wijnboer in Murcia is meestal iemand die al generaties lang met wijn bezig is. Hij combineert traditie met techniek

Een zeer belangrijke rol in de kwaliteit van de wijnen uit deze provincie is de benaming ‘Consejo de Denominación de Origen ’ (D.O.), de herkomstbenaming van de wijnen uit de provincie Murcia.

De bodega’s, die behoren tot deze D.O., leveren dus kwaliteit.

De D.O.wijnen Murcia: Bullas, Jumilla en Yecla

Omdat we deze maand als blikvanger het thema ‘’wijn’’ kozen, hebben wij hier verschillende acties aan verbonden, die eenvoudig te winnen zijn!

U maakt kans om een exclusieve kist Spaanse wijn te winnen, overhandigd door onze gastvrouw Loes Van Den Heuvel, die aanwezig zal zijn op onze opendeurdag van 25 januari 2018 te Aartselaal. We starten om 19 hr.

Neem deel aan deze actie u hiervoor in te schrijven op onze website www.casareal.be. De kisten worden dezelfde avond verloot. Schrijf u snel in en maak kans! Plaatsen zijn beperkt.

Op onze infoavond hebben we de kans om te praten over onze projecten in Spanje die wij u voorstellen tijdens een wijndegustatie met tapa’s. Ook zullen verschillende aspecten worden toegelicht over fiscaliteit en het volledige kostenplaatje bij het kopen van een woning in Spanje. Iedereen krijgt de kans om zijn vragen te stellen in een persoonlijk gesprek.

Onze gastvrouw, Loes Van Den Heuvel, vertelt over haar passie die ze met ons deelt voor Spanje en overhandigt de winnaars een kistje wijn.

Onze 2de actie is ook in het teken van wijn:

Win een fles exclusieve Spaanse wijn, door op onze website uw woondromen in te vullen en te verzenden.

 

Wij bieden onze wijnen aan van de Spaanse wijnwinkel VINO SANTI, te Aartselaar, Laar 13-1

Wij verloten 10 flessen wijn op vrijdag 15.12.17 en wij maken de winnaars bekend op onze facebook pagina en/of via een persoonlijk bericht. Aan u de keuze!

 

Zaterdag 18 november tem maandag 20 november houdt VINO SANTI, onze wijnleverancier, een speciale herfstdegustatie in Hoboken, Outfort.be, informeer je op hun website www.vinosanti.be

 

Like onze pagina op Facebook Deel dit bericht op Facebook


Translate with Google Translate »