De wonderen langsheen El Mar Menor, we nemen u mee op ontdekkingsreis!

De wonderen langsheen El Mar Menor, we nemen u mee op ontdekkingsreis!

04/12/2020

Ontdek de verscheidenheid aan stranden, gezelligs bars, restaurants en sferen langs de Mar Menor.  Elk plaatsje heeft een eigen karakter en zo ervaar je nooit tweemaal hetzelfde op je wandel- of fietstocht.  De kuststrook van de Mar Menor staat bekend om zijn prachtige stranden met goudgeel zand, baaien en kristalhelder water. Het zeewater is gemiddeld vijf graden warmer dan de Middellandse Zee en in de zomer haalt dit soms tropische temperaturen van 30°C.  Door de aflopende bodem met een maximale diepte van 7 meter en een rustige golfslag leent het zich perfect voor allerlei watersporten.  En vergeet niet dat de standen aan de Mar Menor zijn uitgeroepen tot de beste stranden van Europa. De Blue Flag kenmerken zijn er niet zomaar, ‘Zuiver water, propere stranden, veiligheid en toegankelijkheid voor iedereen’.

Zin om op je eigen tempo op uitstap te gaan?  Hierbij geven we je alvast een eerste kennismaking van wat je kan zien en doen.  Veel plezier!

SAN PEDRO DEL PINATAR

San Pedro del Pinatar ligt aan de Mar Menor, een natuurlijke lagune gevormd door de La Manga-strook, aan de noordelijke grens tussen Alicante en Murcia. Het dorpje is populair omwille van de prachtige stranden. Wil je graag aan watersport doen? Rij dan naar de duinen bij Playa de la Torre Derribada en Playa de la Llana. Je hebt hier bovendien een prachtig uitzicht op de bergen in de verte, de middellandse zee, de Mar Menor en La Manga. Ook het dorpje zelf biedt tal van activiteiten zoals fietsverhuur of wandelingen in de omgeving. Je kan ook de door wind aangedreven zoutmolen van Quintín zien die ooit gebruikt werd om water van de Mar Menor naar de zoutwinningsfabrieken te leiden.

LO PAGAN
Al jaren is Lo Pagan bekend voor zijn natuurlijke welness. De zoutmeren en de therapeutische modder zou erg goed zijn voor allerlei soorten huidproblemen, kwalen en pijn. Laat alles goed opdrogen in de zon en ga vervolgens in het water om alles af te spoelen. En het leukste van allemaal?  Dit is helemaal gratis, dus geen enkele reden om dit eens niet te doen. Mag het wat actiever? Neem dan de fiets om de zoutmeren, modderbaden & flamingo’s te bewonderen langs een fietsroute van 12 kilometer.

LA MANGA

La Manga is de landstrook die de Mar Menor van de middellandse zee scheidt. Ze is zo’n 21 kilometer lang en slechts 100 meter breed. La Manga werd ontdekt als toerismeoord in de jaren 60 en onderging een snelle transformatie. De kaap maakt deel uit van een maritiem reservaat en is bekend als topbestemming voor watersporten. Vanuit La Manga kan je ook boottochten maken richting Lo Pagan en terug.  Dit kan op verschillende tijdstippen op de dag, meer info kan je bekomen bij Centro de actividades nauticas.

CABO DE PALOS

In het meest zuidelijke punt van de Mar Menor ligt Cabo de Palos: een pittoreske jachthaven waar een honderdtal boten kunnen aanmeren en waar je enkele toprestaurants met vis- en zeevruchtenschotels kan vinden.

De kaap waarop Cabo de Palos ligt, biedt twee spectaculaire vergezichten. Vanuit de 19e -eeuwse vuurtoren kijk je uit op Middellandse Zee en het lange zandstrand ‘Playa de Levante’. Aan de andere kant van de kaap spot je indrukwekkende kliffen en rotsen. Stenen trapjes leiden je naar kleine strandjes en baaitjes met kristalhelder water. Ondanks de vuurtoren, die stamt uit 1965, liggen er een veel scheepswrakken voor de kust van Cabo de Palos. Deze wrakken in combinatie met rotsformaties en de diversiteit aan vissen maken dit gebied tot één van de mooiste duikplekken van Europa.

Via een rechtstreeks pad wandel je vanuit Cabo de Palos en Cala Reona naar het prachtig ongerept natuurreservaat, Calblanque. Natuurliefhebbers wandelen en fietsen er naar hartenlust. Maar ook klimmen en paardrijden in deze prachtige,  ongerepte natuur behoort tot de mogelijkheden.

Like onze pagina op Facebook Deel dit bericht op Facebook